News
Akrap: Srbijanski MIG-ovi 29 neusporedivi s Rafalima koje kupujemo
Što posjet predsjednika Emmanuela Macrona donosi Hrvatskoj? Je li osigurana francuska potpora za ulazak u šengenski prostor? Može li kupnja Rafalea ugroziti strateško partnerstvo s SAD-om? Hoće li nam se otvoriti tržište sedmoga gospodarstva svijeta? Je li, nakon odlaska Angele Merkel, Macron najutjecajniji političar u Europskoj uniji?
Objavljeno: 26 Nov 2021 09:14:00 AM
Akrap o kupnji Rafala: Ovo je odličan potez, ali trebat će vremena za prilagodbu
Što dolazak Francuskog predsjednika Emmanuela Macrona u Hrvatsku u strateškom, diplomatskom, ali i vojnom aspektu znači za našu zemlju. Njegov dolazak najavljuje se još od 2018. godine, a Hrvatska i Mađarska jedine su dvije države EU-a koje u svom mandatu Francuski predsjednik nije posjetio.
Objavljeno: 25 Nov 2021 09:07:00 AM
First Tudjman Scientific Excellence Award goes to Dr. Giliam de Valk
Dr. de Valk received Tuđman Award during the 6th Zagreb Security Forum. His works, and papers present significant contribution of the science in perceiving real-time challenges at the strategic level in anticipating and managing modern and future crises, his contribution to security sciences, and the importance and practical effectiveness of its work. We are very proud that Dr. de Valk is regular speaker at the Zagreb Security Forums.
Objavljeno: 27 Oct 2021 03:14:00 PM
“Sigurnosne provjere neće spriječiti korupciju, ali će selektirati sklone tome”
Bivši djelatnik sigurnosnih službi Ante Letica komentirao je u Novom danu izvješće SOA-e o ugrozama koje prijete Hrvatskoj, On kaže kako Hrvatskoj ne prijeti neka globalna prijetnja.
Objavljeno: 29 Sep 2021 08:19:00 AM
Sigurnosni stručnjak Ante Letica o pucanju cijevi u Zagrebu: Opskrba stanovništva pitkom vodom pitanje je nacionalne sigurnosti
Bivši djelatnik sigurnosnih službi i izvršni direktor Instituta za istraživanje hibridnih sukoba Ante Letica komentirao je redovito izvješće SOA-e. Mišljenja je da Hrvatskoj ne prijeti neka globalna prijetnja 
Objavljeno: 28 Sep 2021 11:08:00 AM
Akrap u Dnevniku: Stanje u regiji izazovno za Hrvatsku i druge zemlje
Što su u ovom trenutku ključni sigurnosni izazovi za Hrvatsku i zna li se sigurnosni sustav s njima nositi, pitanje je koje se postavlja nakon što je SOA objavila izvješće o stanju u prošloj i ovoj godini.
Objavljeno: 26 Sep 2021 08:03:00 PM
Međunarodna sigurnosna elita na konferenciji o hibridnim prijetnjama u Zagrebu
Teme su pokrile sve aspekte dezinformiranja i hibridnog ratovanja te posljedičnih sigurnosnih ugroza na kritičnu infrastrukturu, demokratske sisteme i društvo u cjelini, a prikazane su i konkretne studije slučajeva u prepoznavanju te vrste prijetnji i metodama njihovog sprječavanja.
Objavljeno: 07 Sep 2021 12:15:00 PM
Međunarodna sigurnosna elita na konferenciji o hibridnim prijetnjama u Zagrebu
U organizaciji Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge Sv. Jurja, u zagrebačkom Sheratonu je 3. i 4. rujna 2021. godine održana šesta međunarodna znanstveno-stručna sigurnosna konferencija Zagreb Security Forum (ZSF) na temu 'Strategija i suočavanje s hibridnim prijetnjama 21. stoljeća – jačanje otpornosti društva i kritične infrastrukture' koja je okupila preko stotinu priznatih domaćih i stranih stručnjaka iz područja nacionalne i međunarodne sigurnosti iz više od 27 država članica EU, NATO saveza i šire.
Objavljeno: 07 Sep 2021 12:10:00 PM
Održana važna konferencija o strategijama i suočavanju s hibridnim prijetnjama 21. stoljeća
Zaključak konferencije jest da hibridne prijetnje i načini zlonamjernog utjecaja na kognitivne aspekte upotrebom operacija utjecaja na mišljenje i ponašanje dezinformiranjem, predstavljaju vrlo ozbiljan problem u suočavanju sa suvremenim ugrozama
Objavljeno: 06 Sep 2021 10:41:00 PM
Međunarodna sigurnosna elita na konferenciji o hibridnim prijetnjama u Zagrebu
Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na razmjeni iskustva te integraciji znanja i sposobnosti 
Objavljeno: 06 Sep 2021 10:31:00 PM
Međunarodna sigurnosna elita okupila se na konferenciji o hibridnim prijetnjama u Zagrebu
Naglasak ovogodišnje konferencije bio je na razmjeni iskustva te integraciji znanja i sposobnosti mreže mladih europskih znanstvenika s ciljem podizanja svijesti o potrebi ranog prepoznavanja širenja dezinformacija u javnom prostoru.
Objavljeno: 04 Sep 2021 08:22:00 PM
Sigurnosni izazovi s kojima se svijet suočava
Covid 19, stanje u Afganistanu, hibridne prijetnje - sve su to sigurnosni izazovi s kojima se svijet suočava, pa tako i naša zemlja. O tim se izazovima raspravljalo na zagrebačkom Sigurnosnom forumu, jedinom takvom događaju u Europi. Stručnjaci iz 30 zemalja ponudili su analize i prognoze vezane uz aktualne prijetnje.
Objavljeno: 04 Sep 2021 08:10:00 AM
Hibridni rat u susjedstvu: Tko to i s kakvim ciljem koristi društvene mreže i cyber prostor za ciljane akcije? (tportal)
Hibridne prijetnje su koordinirana, usmjerena i usklađena djelovanja kojima se napadaju ciljana publika, društvo, odnosno država, iskorištavaju postojeće te stvaraju nove ranjivosti i podjele, napadaju se demokratski ustroj i institucije društva i države uporabom političkih, gospodarskih, vojnih, civilnih, sigurnosnih, izvještajnih, energetskih, medijskih, zdravstvenih, informacijsko-komunikacijskih i inih sustava i sredstava.
Objavljeno: 01 Sep 2021 10:51:00 AM
Calendar 2021-2022 by Zagreb Security Forum

Our 2021-2022 calendar with great photographs of Croatian beauty scenery by photographer Tomislav Veić will be available at ZSF 2021

Objavljeno: 17 Aug 2021 11:31:00 PM
Zagreb Security Forum na društvenim mrežama

Follow us on social networks - Facebook, Twitter and Instagram

Objavljeno: 17 Aug 2021 03:13:00 PM
MORH: Održana CEDC radionica Suzbijanje lažnih vijesti i dezinformacijskih kampanja
U sklopu hrvatskog predsjedanja Srednjoeuropskom obrambenom suradnjom pod domaćinstvom Ministarstva obrane održana radionica “Suzbijanje lažnih vijesti i dezinformacijskih kampanja”
Objavljeno: 08 Jun 2021 06:34:00 PM
National Security and the Future journal is indexed in the ICI Journals Master List database
ICI Journal Master List is an international indexing database of scientific journals within which submitted periodicals have been evaluated for almost 20 years. The condition for indexation is positive multidimensional evaluation which is based on over 100 criteria.
Objavljeno: 05 May 2021 01:07:00 PM
Razgovor s. dr. sc. G. Akrapom (II dio): SAD su još uvijek jedina stvarna svjetska velesila
Nakon prvoga dijela razgovora s dr. sc. Gordanom Akrapom, u kojemu smo govorili o kriznim situacijama koje potresaju Hrvatsku i o geopolitičko-sigurnosnoj situaciji u hrvatskome okruženju, donosimo drugi dio razgovora o zbivanjima na globalnoj geopolitičkoj sceni.
Objavljeno: 17 Mar 2021 03:32:00 PM
Razgovor s dr. sc. G. Akrapom (I dio): Uopće ne sumnjam da će bl. Stepinac postati svetac Katoličke crkve
O kriznome upravljanju i strateškom komuniciranju u kriznim situacijama kojima svjedočimo posljednjih godinu dana, ali i o geopolitičkim i geostrateškim temama razgovarali smo s dr. sc. Gordanom Akrapom, čelnikom Instituta za istraživanje hibridnih sukoba te stručnjakom za informacijske znanosti, komunikologiju i krizno upravljanje.
Objavljeno: 21 Feb 2021 03:22:00 PM
Gordan Akrap: “Cjepivo je strateško oružje, a ide onom tko ima više novaca”
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap u ponedjeljak je u emisiji ‘Novi Dan’ N1 televizije komentirao situaciju oko krize s cjepivom. Smatra da je rat oko cjepiva zapravo politička igra u kojoj cjepivo prvenstveno ide zemljama koje ponude više novaca.
Objavljeno: 01 Feb 2021 01:22:00 PM
Stručnjaci o neredu na svim razinama: ‘Sustav je zakazao, građani su dolazili pomagati‘, ‘Na papiru imamo sve, ali eto, navijači nam gase požare‘
Katastrofalan potres na Banovini još jednom je pokazao da ništa nismo naučili, tko zna hoćemo li i kada...
Objavljeno: 08 Jan 2021 03:12:00 PM
Koje su posljedice proglašenja stanja katastrofe i je li Vlada trebala ranije reagirati?
Očekuje se da će država preuzeti znatan dio financiranja rada službi na terenu
Objavljeno: 05 Jan 2021 03:50:00 PM
Stručnjak za sigurnost: "Nije pitanje hoće li se krize događati, nego kad, gdje i kojim intenzitetom. Treba napraviti jednu ključnu stvar"
Jesu li COVID-19, a potom potresi u Zagrebu te Petrinji i okolici razotkrili nepravilnosti u sustavu nacionalne sigurnosti? Je li država trebala ranije reagirati?
Objavljeno: 05 Jan 2021 11:28:00 AM
Gordan Akrap: Ne može se na svim mjestima pomoći u isto vrijeme
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap iz Centra za istraživanje hibridnih sukoba komentirao je za N1 sustav sigurnosti u Hrvatskoj, upravljanje hitnim situacijama te kako bolje upravljati kriznim situacijama.
Objavljeno: 04 Jan 2021 03:39:00 PM
Stručnjak za sigurnost: Nije se smio dopustiti stihijski ulazak na potresno područje
Stručnjak za sigurnost Gordan Akrap iz Centra za istraživanje hibridnih sukoba komentirao je za N1 Televiziju sustav sigurnosti u Hrvatskoj, upravljanje hitnim situacijama te kako bolje upravljati kriznim situacijama.
Objavljeno: 04 Jan 2021 03:29:00 PM
IN MEMORIAM: Željko Matić je bio naš 'Google', doista je sve znao! (Večernji list)
On je, naravno, imao svoj svjetonazor, ali bi mu bilo bogohulno i ispod razine služiti nekoj politici i nekim tipovima koji su uz to još neinteligentniji i skromnog znanja 
Objavljeno: 24 Dec 2020 08:31:00 PM
Dr.sc. Roman Domović: Razotkrivanje propagande JNA i KOS-a o Domovinskom ratu koja se i danas širi javnim prostorom
Čitanje ove knjige, onima manje upućenima, na jasan i pristupačan način otvara put k rasvjetljavanju povijesne istine o obrambenom i oslobodilačkom Domovinskom ratu, stoga svima toplu preporučujem ovu knjigu. Preporuka se posebno odnosi na mlađe generacije koji o tom vremenu mogu slušati samo iz medija. Na temelju informacija objavljenih u ovoj knjizi bit će znatno lakše razdvojiti istinu od laži i odgovoriti pokušaje podvala, laži i manipulacija.
Objavljeno: 24 Dec 2020 02:07:00 PM
Gordan Akrap: Utrka za cjepivom kao spuštanje na Mjesec, sve nauštrb kvalitete
Gordan Akrap iz Instituta za istraživanje hibridnog ratovanja komentirao je u N1 studiju uživo globalne sigurnosne izazove kada je u pitanju pandemija. Smatra da su odluke zemalja koje su Hrvatsku stavile na crvenu listu prije svega epidemiološke, ali da je glavni problem što je Europska unija to prepustila članicama i nema jedinstven pristup.
Objavljeno: 26 Aug 2020 01:25:00 PM
Letica: Vučić je Hrvatima opsjednut od djetinjstva i to je nepopravljivo
Da bi ušla u EU, Srbija će morati odgovoriti na naše traženje nestalih i ubijenih. Vučić zamjenjuje teze i govori da je Hrvatska opsjednuta njime i Srbijom. 
Objavljeno: 13 Jul 2020 06:24:00 PM
2020 Zagreb Security Forum is postponed to September 2020
After very deep discussions within the Organizing Committee, as well as consultations with NATO, the Chief Immunologist and the Zagreb City crisis management team, we regret to inform you that the 2020 Zagreb Security Forum will be postponed to 7-8 September 2020
Objavljeno: 10 Mar 2020 12:38:00 PM
Proces proširenja EU-a je i ozbiljno sigurnosno pitanje - Intervju: Gordan Akrap
Premda su do zagrebačkog summita o proširenju EU-a na Zapadni Balkan ostala još nešto više od dva mjeseca, oko tog pitanja u EU-u postoje i dalje nesuglasice, primjerice Macron je u tom smislu izrazio skepsu. Koliko je buduće proširenje EU-a na Zapadni Balkan, osim političkog, također i sigurnosno pitanje, pitali smo dr. sc. Gordana Akrapa, predsjednika Instituta za istraživanje hibridnih sukoba iz Zagreba.
Objavljeno: 29 Feb 2020 04:44:00 PM
Kratko i jasno: Gordan Akrap - Sigurnosnih izazova bit će sve više
Može se očekivati da će 2020. biti godina u kojoj će dominirati vođenje hibridnih i posredničkih (proxy) sukoba i ratova, u kojoj će se hibridne prijetnje koristiti kao moćan instrument nametanja vlastite volje napadnutima te da će kritična infrastruktura, posebno informacijsko-komunikacijska, vodno-prehrambena i energetska, biti prve na udaru brojnih sigurnosnih izazova.
Objavljeno: 05 Jan 2020 02:46:00 PM
Deset smetnji koje bi mogle obilježiti svijet u idućoj godini
Prema većini zapadnjačkih procjena ovih deset smetnji obilježit će 2020: klimatske promjene, politika Rusije prema Srednjem istoku, migracije, reperkusije povezane s digitalnim dobom, iranski posrednički ratovi, dinamika političkih odnosa u zemljama Perzijskog zaljeva, transnacionalni kriminal, kineski ekonomski ratovi, promjene u globalnom političkom i ekonomskom sustavu te generiranje i zaustavljanje revolucija.
Objavljeno: 28 Dec 2019 08:03:00 AM
Croatia and the WB6 States Conference
Program and images from conference held at the Croatian Institute of History
Objavljeno: 09 Dec 2019 09:55:00 PM
Panel diskusija povodom 70 godina NATO-a u Zagrebu
U Zagrebu je u sklopu projekta ”NATO: 1949 – 1999 – 2019 / Dvadeset godina Poljske u sedamdeset godina Alijanse”  održana panel diskusija o prošlosti i budućnosti Sjevernoatlantskog saveza i izazovima sa kojima se NATO danas suočava.
Nakon panel diskusije direktor Instituta za istraživanje hibridnih sukoba Gordan Akrap održao je prezentaciju o hibridnim ugrozama za zapadne demokracije.
Objavljeno: 09 Dec 2019 12:02:00 PM
Kontekst: Špijuniranje u regiji
Zbog čega su pojačane obavještajne aktivnosti u zemljama regije i kako djeluju? Na koji način se vrši utjecaj na pojedince i grupe u nekoj državi? Kakvi su interesi velikih sila na ovim prostorima?
Objavljeno: 04 Dec 2019 01:15:00 PM
BiH je disfunkcionalna država i teško se može suprotstaviti izazovima
Ante Letica, Institut za istraživanje hibridnih ratova: povratak boraca iSiL-a predstavlja ozbiljan sigurnosni problem za zemlje u okruženju, ali i za Hrvatsku
Objavljeno: 25 Nov 2019 10:25:00 PM
Hrvatsko predsjedanje Unijom - To je najznačajniji događaj u povijesti Hrvatske i prilika koju moramo iskoristiti
itali smo dr. sc. Gordana Akrapa, jednog od sudionika eeđunarodne konferencije hrvatske industrije sigurnosti "Hrvatska 2020 - 1# EU", održana 4. travnja 2019. godine u Zagrebu, u određenoj se mjeri vezala i uz kontekst priprema Republike Hrvatske za predsjedanje Vijećem Europske unije u prvoj polovini 2020. godine, što nam može reći o sigurnosnim aspektima


Objavljeno: 15 Sep 2019 11:06:00 AM
Gordan Akrap: Europi je potreban globalni sporazum – digitalna Jalta
SAD već dugi niz godina pomno prati što se događa na istoku Azije. Na to ukazuju brojne studije napisane u korporaciji RAND po kojima SAD od 2025. više neće moći računati s povoljnim ishodom u slučaju oružanog sukoba s Kinom na tom području te neće moći, u slučaju kineske invazije, zaštititi Tajvan.
Objavljeno: 29 May 2019 06:01:00 PM
U tijeku je krvava borba za tržište - vratit će se diplomati (U mreži prvog, HRT)
Što znači protjerivanje ruskih diplomata iz SAD-a, Kanade, Ukrajine i 14 zemalja Unije mređu kojima je i Hrvatska? Kako će to utjecati na hrvatsko-ruske odnose? Je li slučaj trovanja bivšeg ruskog agenta povod ili samo okidač za ovakve sankcije? O tome su u Mreži Prvog govorili Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, profesor Branko Caratan i komentator HRT-a Tihomir Vinković. 
Objavljeno: 27 Mar 2019 02:43:00 PM
‘Plenković ne griješi kada upozorava da je Hrvatska izložena hibridnom djelovanju’ (nacional.hr)
Jedan od glavnih organizatora trećeg Zagrebačkog sigurnosnog foruma i jedan od osnivača Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, Gordan Akrap, govori o opasnosti koju za Hrvatsku predstavljaju hibridni sukobi te o problemu zaštite kritične infrastrukture u ovom dijelu Europe
Objavljeno: 16 Mar 2019 02:36:00 PM
"Tuđman i Milošević nisu nikad razgovarali telefonom" (Studio 4, HRT)
Što je hibridni rat i koliko je on efikasan za destabilizaciju i polarizaciju društva te ima li to utjecaja na naše društvo i građane? To je tema o kojoj se govorilo u Studiju 4 HRT-a. 
Objavljeno: 14 Mar 2019 02:31:00 PM
Glas Slavonije - Vlada je suočena s brojnim izazovima, sigurnosni sustav mora prepoznati prijetnje!
Iz mnoštva knjiga koje je do sada objavio dr. sc. Gordan Akrap, poput izdanja "Specijalni rat", puno se toga može saznati o spregama politike i tajnih službi u 20. stoljeću s ciljem oblikovanja javnog mišljenja.
Objavljeno: 02 Feb 2019 11:10:00 AM
Održan okrugli stol „Industrija privatne sigurnosti – integralni dio koncepta Domovinske sigurnosti RH"
Temeljne vrijednosti koncepta Domovinske sigurnost su njegova dinamičnost s obzirom na različitost kriza i izazova s kojima se društvo i država može suočiti te intenzivna uključivost posebno u procesu definiranja modela i procesa kojima se teži prihvatiti i primijeniti moderna dostignuća u prevenciji ali i upravljanju krizama i rizicima. Govoreći o modernim prijetnjama tj. hibridnim prijetnjama zaključeno je kako je riječ o stvarnost o kojoj treba voditi računa naglašavajući jačanje sposobnosti njihovog ranog uočavanja i organiziranja primjerene reakcije.
Objavljeno: 07 Jul 2018 11:07:00 AM
dr.sc. Gordan Akrap - predavanje u belgijskom Club van Lotharingen
U četvrtak, 29 lipnja 2018. u 11.40 sati u sklopu BISC konferencije dr.dc. Gordan Akrap održati će u Club van Lotharingen, Cercle de Lorraine (Belgija), predavanje s temom "What is Hybrid Warfare and how should Corporate Security managers take this developing threat into account?"
Objavljeno: 15 May 2018 04:48:00 PM
Vecernji.hr - Dr. Gordan Akrap: Napad hakera na našu vodu izazvao bi kaos
Pitanje dostupnosti zdrave i pitke vode pojedincima i građanima jest jedno od najkrupnijih pitanja o kojima država mora voditi računa. 
Objavljeno: 03 Apr 2018 09:58:00 PM
HRT U mreži Prvog: U tijeku je krvava borba za tržište - vratit će se diplomati
Što znači protjerivanje ruskih diplomata iz SAD-a, Kanade, Ukrajine i 14 zemalja Unije mređu kojima je i Hrvatska? Kako će to utjecati na hrvatsko-ruske odnose? Je li slučaj trovanja bivšeg ruskog agenta povod ili samo okidač za ovakve sankcije? O tome su u Mreži Prvog govorili Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, profesor Branko Caratan i komentator HRT-a Tihomir Vinković. 
Objavljeno: 27 Mar 2018 09:48:00 PM
nacional.hr - ‘Plenković ne griješi kada upozorava da je Hrvatska izložena hibridnom djelovanju’
Jedan od glavnih organizatora trećeg Zagrebačkog sigurnosnog foruma i jedan od osnivača Instituta za istraživanje hibridnih sukoba, Gordan Akrap, govori o opasnosti koju za Hrvatsku predstavljaju hibridni sukobi te o problemu zaštite kritične infrastrukture u ovom dijelu Europe
Objavljeno: 13 Mar 2018 09:31:00 PM
Vijesti.HRT.hr - Interview dr.sc. Gordan Akrap: U Hrvatskoj imamo Institut za istraživanje hibridnih sukoba
Trebaju li novinari strahovati za slobodu medija kada političari govore o hibridnom medijskom ratu? Koliko je tanka crta između moguće kolektivne paranoje zbog inflacije lažnih vijesti i praćenja promjena u informacijsko komunikacijskim sustavima? Gdje je tu uloga Strategije o nacionalnoj sigurnosti? Je li Hrvatska kao mala zemlja uopće ugrožena hibridnim ratom? O tome je u "Intervjuu tjedna" s Jasminom Popović razgovarao dr. Gordan Akrap iz Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.
Objavljeno: 02 Dec 2017 04:09:00 PM
NET.hr - Interview dr.sc Gordan Akrap: Što je to hibridni rat? Ugledni stručnjak za Net.hr objasnio pojam koji je neke u Hrvatskoj ostavio u nedoumici
Pojam koji se posljednjih nekoliko tjedana uvukao u gotovo svaki javni diskurs, koji zabrinjava hrvatski državni vrh što se, baš kao i ostatak javnosti, bori s razumijevanjem samog značenja tog pojma je ‘hibridni rat’. Što je zapravo hibridni rat, kako je nastao i na koje se načine manifestira za Net.hr je objasnio jedan od vodećih stručnjaka na području zaštite od hibridnog djelovanja, dr. sc. Gordan Akrap s Instituta za istraživanje hibridnih sukoba.
Objavljeno: 30 Nov 2017 11:55:00 PM
Večernji list - intervju Klasan, Domović, Akrap: Slovenija, Srbija i BiH već dulje vrijeme vode hibridni rat protiv Hrvatske
U javnosti se razbuktala rasprava po pitanju vodi li se protiv RH “hibridni medijski” rat. Svjesni činjenice da se Republika Hrvatska ponovno našla na poprištu sukoba nekoliko bitnih geostrateških interesa vodećih svjetskih sila i saveza te da se hrvatski i strani medijski prostor intenzivno koristi za plasiranje brojnih (dez)informacija protivnih nacionalnim interesima Republike Hrvatske, krajem prošle godine pokrenuli smo osnivanje Instituta za istraživanje hibridnih sukoba upravo kako bismo ukazali na te procese

Objavljeno: 28 Nov 2017 06:52:00 PM
Razotkrivene su mnoge podvale, manipulacije i rat informacijama
TEMA TJEDNA VUKOVAR 18.11.1991. - 18.11.2017. 

Roman Domović: Razotkrivene su mnoge podvale, manipulacije i rat informacijama

Objavljeno: 18 Nov 2017 10:05:00 PM
Slobodna Dalmacija - Interview dr. gordan Akrap - "Stručnjak upozorava: Premijer je u pravu, protiv Hrvatske se vodi hibridni rat, a i slučaj Agrokor rezultat je takvih operacija. Evo što to točno znači i zašto smo na udaru"
Kada je SDP nedavno zatražio premijerov opoziv zbog ugovora o roll up kreditu Agrokoru, Andrej Plenković je to prokomentirao činjenicom da se Hrvatska nalazi u "hibridnom medijskom ratu s mnogo aktera".
Objavljeno: 14 Nov 2017 02:12:00 PM
Zahvalnica HVU za potporu održavanju Zagreb Security Foruma 2017
Saborski zastupnik i dosadašnji predsjednik Udruge sv. Juraj Miroslav Tuđman, uručio je u srijedu, 19. travnja 2017. zahvalnicu Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđman“ za potporu održavanju Zagreb Security Foruma 2017. koju je primio zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general Zdravko Klanac.
Objavljeno: 19 Apr 2017 10:44:00 PM
Zahvalnica Plinacru za potporu održavanju Zagreb Security Foruma 2017
Od 06. do 07. ožujka 2017. u Zagrebu je, u organizaciji Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge sv. Jurja, održan 2. međunarodni sigurnosni forum pod nazivom „Resilinent Critical Infrastructure – Zagreb Security Forum 2017.
Objavljeno: 11 Apr 2017 10:48:00 PM
Završen je drugi Zagrebački signurnosni forum: glavni zaključci istaknutih stručnjaka iz 19 država svijeta
Drugi Zagrebački sigurnosni forum (Forum) o izazovima i zaštiti nacionalne kritične infrastrukture (NKI) održan je u Zagrebu od 6.-7. ožujka 2017. u organizaciji nevladinih udruga Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge sv. Juraj. Tijekom dva dana raspravljalo se o svojstvima otpornosti i obnovljivosti NKI.
Objavljeno: 10 Apr 2017 10:23:00 PM
Kad bi Izrael funkcionirao kao Hrvatska, ne bi ga bilo za 15 minuta
Sudionici Drugog zagrebačkog sigurnosnog foruma predložili su niz aktivnosti za stvaranje razvijene, otporne i obnovljive nacionalne kritične infrastrukture (NKI), uključujući i osnivanje središnjeg kontaktnog ureda unutar nacionalnog središta za zaštitu kritične infrastrukture s ciljem sigurnog komuniciranja s drugim sličnim stranim sustavima i koordiniranja međunarodnih aktivnosti 
Objavljeno: 05 Apr 2017 11:14:00 PM
Drugi Zagrebački sigurnosni forum: Cyber napade u Hrvatskoj trenutno nemoguće i detektirati
U glavnom gradu Hrvatske predstavljeni su rezultati dvodnevnog, drugog po redu Zagrebačkog sigurnosnog foruma koji je održan 6. i 7. marta/ožujka o temi obnovljive infrastrukture, javlja Anadolu Agency (AA). 
Objavljeno: 05 Apr 2017 11:12:00 PM
Drugi Zagrebački sigurnosni forum: Cyber napade u Hrvatskoj trenutno nemoguće i detektirati
U Zagrebu su predstavljeni rezultati dvodnevnog, drugog po redu Zagrebačkog sigurnosnog foruma koji je održan 6. i 7. marta/ožujka o temi obnovljive infrastrukture
Objavljeno: 05 Apr 2017 11:05:00 PM
Nacionalna kritična infrastruktura u funkciji održivog razvoja
Nacionalna kritična infrastruktura mora biti u funkciji sigurnog i održivog  razvoja RH. Potrebno je izraditi Strategiju zaštite NKI koja mora polaziti  od činjenice da  je RH  kao članica EU i NATO  saveza  suočena s imperativom  brzog razvoja  održivog sustava planiranja, upotrebe, zaštite i obnavljanja svoje NKI, kao i brojnim izazovima. Učinkovit odgovor  na suvremene  izazove podrazumijeva  i rekonstrukciju sadašnjeg  sustava nacionalne sigurnosti u skladu s iskustvima zemalja  koje prednjače u uspješnom organiziranju  preventivnog očuvanja NKI.
Objavljeno: 05 Apr 2017 10:42:00 PM
Večernji List - Interview Vilko Klasan: "Ne možemo ostati po strani: u svijetu se svake sekunde dogodi milijarda cyber napada"
Sva energetska, financijska, prometna, vodna, zdravstvena i druga infrastruktura danas počiva na ICT-ju. Jasno nam je onda koliko je visok stupanj rizika i ugroza 
Objavljeno: 24 Mar 2017 09:37:00 PM
O ugrozama koje prijete Hrvatskoj: Ovo su nam slabe točke
Promoviranje nužnosti čvršćeg povezivanja eksperata iz javnog, privatnog i akademskog sektora s državnim institucijama kako bi se unaprijedila zaštita nacionalne kritične infrastrukture, s naglaskom na energetsku, vodnu i cyber kritičnu infrastrukturu, cilj je u ponedjeljak otvorenog dvodnevnog Drugog zagrebačkog sigurnosnog foruma 
Objavljeno: 10 Mar 2017 10:56:00 PM
ZAŠTITA ENERGETSKE INFRASTRUKTURE: Kalinić tvrdi da su sva zagrebačka izvorišta pod video nadzorom
U Zagrebu danas završava drugi Zagrebački sigurnosni forum u organizaciji Hybrid Warfare Research Institute i Udruga Sv. Jurja.  U fokusu foruma bila je zaštita energetske infrastrukture. U dvodnevnom progamu sudjelovalo je  80 stručnjaka iz 16 različitih država iz državnog, privatnog, javnog i akademskog segmenta društva.
Objavljeno: 07 Mar 2017 11:01:00 PM
2. Zagrebački sigurnosni forum
Promoviranje nužnosti čvršćeg povezivanja eksperata iz javnog, privatnog i akademskog sektora s državnim institucijama kako bi se unaprijedila zaštita nacionalne kritične infrastrukture, s naglaskom na energetsku, vodnu i cyber kritičnu infrastrukturu, cilj je u ponedjeljak otvorenog dvodnevnog Drugog zagrebačkog sigurnosnog foruma.

Objavljeno: 07 Mar 2017 10:26:00 PM
Započeo drugi Zagrebački sigurnosni forum
Organizatori su Hybrid Warfare Research Institute i Udruga Sv. Jurja. Tema foruma je zaštita energetske infrastrukture. U dvodnevnom progamu sudjelovati će oko 80 stručnjaka iz 16 različitih država iz državnog, privatnog, javnog i akademskog segmenta društva.
Smisao konferencije je da okupi stručnjake koji se bave sigurnošću nacionalne informacijske strukture, ali i one koje odlučuju o političkoj dimenziji te strukture i gospodarstvu.
Objavljeno: 06 Mar 2017 10:35:00 PM
Ususret drugom Zagrebačkom sigurnosnom forumu
Drugi Zagrebački sigurnosni forum o izazovima i zaštiti kritične infrastrukture u organizaciji nevladinih udruga – Instituta za  istraživanje hibridnih sukoba i Udruge Sveti Juraj održat će se 6. i 7. ožujka 2017. u hotelu Sheraton. Forum se održava uz potporu tvrtke Adriatic Security Solutions.
Objavljeno: 01 Mar 2017 10:40:00 PM
Zagreb Security Forum uvršten u kalendar NATO događaja
The organization of these NATO-sponsored events is under the responsibility of the individual co-directors
listed, to whom all enquiries for information, attendance and support should be  addressed.
Objavljeno: 08 Feb 2017 10:51:00 PM
DRUGI ZAGREBAČKI SIGURNOSNI FORUM: Dolaze ugledni domaći i inozemni stručnjaci
Drugi Zagrebački sigurnosni forum o izazovima i zaštiti kritične infrastrukture u organizaciji nevladinih udruga – Instituta za istraživanje hibridnih sukoba i Udruge sv. Juraj, održat će se 6.-7. ožujka 2017. u hotelu Sheraton s početkom u 14 sati.
Objavljeno: 03 Feb 2017 10:20:00 PM
Vrhunski obavještajni stručnjaci dolaze na Zagrebački sigurnosni forum
‘Zaštita energetske kritične infrastrukture’ tema je sigurnosnog foruma koji će okupiti najveće obavještajne stručnjake iz cijeloga svijeta
Objavljeno: 26 Feb 2016 10:10:00 PM

Sponsors