Security Analysis and Fact Checking
Sigurnosna analiza: bolest COVID-19 izazvana korona virusom SARS-CoV-2 (šesti dio)
26 Nov 2020 08:49:00 AM
1101 views

Aplikacijama za komuniciranjem mobilnih platformi (whatsup, viber) brzo se širi video uradak u trajanju od 3 minute i 9 sekundi. Autor videa na tečnom ruskom jeziku govori o „opasnostima“ cijepljenja cjepivom protiv virusa SARS-CoV-2 te upozorava na „zakulisne“ igre kojima je cilj smanjenje broja stanovnika na Zemlji na oko 1 mlrd. Video je titlovan latiničnim pismom pisanim srpskim rječnikom.

U nastavku prikazujemo samo neke od netočnih tvrdnji autora navedenog uratka:

1. „Stvaranje pseudo vakcine ispod dimne zavese tako zgodnog virusa kreira drugi virusni preparat sa maksimalnom stopom smrtnosti od 90%“.

COVID19 video

COVID19 video

Neistine: Netočno je da se u laboratorijima s kojima se vode pregovori o izradi cjepiva koje treba biti učinkovito u širenju zaraze ovim virusom te neće izazivati štetne nuspojave, planira ovako djelovanje. Brojna testiranja cjepiva oja se trenutno izrađuju na više od 100.000 ljudi pokazuju da ovaj navod nije tčan te da predstavlja opasnu i zlonamjernu dezinformaciju.


2. „…i periodom inkubacije od 6 meseci do godinu dana“.

COVID19 video

Neistina: Nastavak na prethodne neistinite rečenice pokušava objasniti zašto se rezultati trenutnih ispitivanja različitih cjepiva različitih proizvođača ne uklapaju u ovu teoriju urote. Zato se uvodi odgoda štetnog djelovanja cjepiva na rok od 6-12 mjeseci. Taj rok nije izabran slučajno. Upravo se u tom roku očekuje proizvodnja velikog broja cjepiva kojima će se cijepiti stanovništvo kako bi se suzbilo nekontrolirano širenje ovog virusa...


3. Spominje se vijest iz 2009. kad je „Vlada Nemacke kupila VIP vakcinu protiv svinjskog gripa“

Neistina: O dezinformacijama koje su isplanirane u Rusiji (https://lv.sputniknews.ru/columnists/20180809/9061335/biologicheskaja-vojna-opyty-virus.html) te proširene na teritoriju Baltičkih država prema kojima su SAD i EU proizvele virus Svinjske gripe te ga namjerno, uz pomoć pripadnika oružanih snaga koje dolaze u Baltičke države, šire, više smo puta držali predavanja . U tim se tekstovima također spominje da su vlasti SAD proizvele cjepivo protiv te bolesti ali da ga skupo naplaćuju i to samo onima na koje dugoročno računaju. Istina o virusu svinjske gripe je jednostavna: radi se o virusu koji je iz Afrike stigao u Europu i koji pogađa isključivo svinje. Nije štetan za ljude. Ne postoji cjepivo niti lijek protiv ove bolesti. Ono što je bitno, autori ove dezinformacije namjerno miješaju pojmove vezane za svinjsku gripu i svinjsku kugu.

Više o ovome: 

COVID19 video

Na kraju video uratka, slijede neizostavne upute o ponašanju i postupanju kojima se pokušava suzbiti preventivno djelovanje u suzbijanju bolesti te spriječiti cijepljenje stanovništva. Izravna posljedica je upravo ono na što autor upozorava da je krajnji cilj „zavjerenika/urotnika“: povećanje broja smrtnih slučaja, ali ne od cijepljenja, nego od bolesti COVID-19.

COVID19 video

COVID19 video

 

 


 

Napomene:

  • 9.8.2020. Sputniknews iz Latvije objavljuje tekst o tome da Pentagon razvija biološko oružje s ciljem probne uporabe na području Baltičkih država – „ovo nije urota, ovo je stvarnost”
  • SAD će tim istim državama skupo prodavati cjepiva protiv „biološkog/hibridnog oružja” kojim ih je namjerno izložio
  • 12.8.2020. informacija se širi: RIA, REGNUM, Gazeta.ru, Izvestia, PolitEkspert, 4EN – ruski mediji
  • 14.8.2020. – informacija se prenosi u Litvanski informacijski prostor – Sputnik Litva, Baltnews
  • 15.8.2020. informacija se širi društvenim mrežama: facebook, Youtube….


Gallery / Galerija slika

Sponsors