Security Analysis and Fact Checking
dr.sc. Gordan Akrap: "Prosvjede u Beogradu su prema kaosu usmjerili radikalno desni i lijevi krugovi, uz potporu ruskih tajnih službi"
10 Jul 2020 04:13:00 PM
1584 views

Prosvjedi u Srbiji prerasli su u nezadovoljstvo protiv režima predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, a stanje je komentirao stručnjak za sigurnost Gordan Akrap, s kojim je razgovarala reporterka Dnevnika Nove TV Sanja Jurišić.

Gost Dnevnika Nove TV bio je stručnjak za sigurnost Gordan Akrap koji je komentirao stanje u Srbiji i prosvjede koji se diljem zemlje nastavljaju treći dan za redom.

"Teško je reći da je država transferirala prosvjede iz mirnog iskazivanja drugačijeg mišljenja u nasilje i nerede. Skloniji sam tome da su prosvjede prema kaosu usmjerili proruski krugovi, radikalno lijevi i radikalno desni, uz snažnu potporu ruskih tajnih službi", rekao je Akrap.

A na pitanje o tome kako komentira činjenicu da Aleksandar Vučić za prosvjede i nasilje vidi krivce u svima oko sebe pa i medije, Akrap odgovara: "Vučiću mediji ne mogu biti krivi jer gotovo sve medije na tržištu kontrolira Vučić. On ima ozbiljan problem jer su sigurnosne službe u Srbiji premrežene ruskim kadrovima".

No, smatra da je to jedna od tek mnogih izjava koje su imali brojni Miloševićevi naslijednici te da Vučić ujesto rješavanja internih problema, samo za sve krivi Hrvate i proziva ih za zavjere. Akrap je izrazio nadu da će se situacija smiriti.

"Doći će do razuma, ja se nadam da hoće, no povijest ovih odnosa i ovoga štop Srbija radi, to nije lako za očekivati. Hrvatskoj treba stabilna i sigurna Srbija, kao i cijeloj regiji i Vučić mora shvatiti da se nalazi na zapadnom Balkanu, da oni s kojima je nasilno rušio vlast u Crnoj Gori zadnjih deset godina, sada njemu rade o glavi, te da je okružen zemljama članicama EU-a i da je budućnost Srbije u euroatlantskim integracijama", zaključuje Akrap. 

 

- Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr

 Gallery / Galerija slika

Sponsors