News
Drugi Zagrebački sigurnosni forum: Cyber napade u Hrvatskoj trenutno nemoguće i detektirati
05 Apr 2017 11:05:00 PM
715 views
ZAGREB (AA) - U glavnom gradu Hrvatske predstavljeni su rezultati dvodnevnog, drugog po redu Zagrebačkog sigurnosnog foruma koji je održan 6. i 7. marta/ožujka o temi obnovljive infrastrukture, javlja Anadolu Agency (AA). 

Na Forumu održanom pod pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar-Kitarović i podržanom od NATO programa Znanost za mir i sigurnost sudjelovali su stručnjaci iz akademskog, privatnog, javnog i društvenog sektora iz 19 država.

Pavle Kalinić iz Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba istaknuo je važnost izrade dokumenta koji bi definirao što spada u nacionalnu kritičnu infrastrukturu (NKI) te osnivanje središnjeg kontaktnog ureda za koordiniranje međunarodnih aktivnosti. Ukazao je potrebu jačanja suradnje na području NKI unutar Europske unije (EU) i inicijative Jadran - Baltik - Crno more.

"Problem Republike Hrvatske je da u ovom trenutku ne da nismo u stanju napraviti obranu od cyber napada, nego cyber napade nismo u stanju ni detektirati“, izjavio je, između ostalog, je Kalinić.

 


Izvor: Anadolu Agency BHS, aa.com.tr

 

 

Gallery / Galerija slika

Sponsors