News
Započeo drugi Zagrebački sigurnosni forum
06 Mar 2017 10:35:00 PM
673 views
Organizatori su Hybrid Warfare Research Institute i Udruga Sv. Jurja. Tema foruma je zaštita energetske infrastrukture. U dvodnevnom progamu sudjelovati će oko 80 stručnjaka iz 16 različitih država iz državnog, privatnog, javnog i akademskog segmenta društva.


Smisao konferencije je da okupi stručnjake koji se bave sigurnošću nacionalne informacijske strukture, ali i one koje odlučuju o političkoj dimenziji te strukture i gospodarstvu.

Ono što mislim da smo uspjeli te tri dimenzije ovdje skupiti da zajedno raspravljaju o ovim problemima, a to je onda jedno iskustvo koje postaje relevantno za cijelu Europu, odnosno prelazi nacionalne granice, istaknuo je jedan od organizatora i predavač na forumu, prof. dr. sc. Miroslav Tuđman. 

Naglasak ovogodišnjeg foruma je na zaštiti cyber infrastrukture, ali i na vodnoj infrastrukturi. 

Ono što je Grad Zagreb napravio, što se tiče kritične infrastrukture, je to da je sa videonadzorom zaštitio i vlastite vodne izvore iz kojih se grad Zagreb napaja vodom, naglasio je pročelnik ureda za upravljanje u hitnim situacijama i ovogodišnji predavač, dr.sc. Pavle Kalinić.


Zaštita nacionalne infrastrukture drugdje je u svijetu dosta specificirana dok u Hrvatskoj to nije slučaj. Ovim će se forumom to pokušati promijeniti.


Izvor: radio.hrt.hr


Gallery / Galerija slika
Nema galerije slika / No image Gallery

Sponsors