News
doc.dr.sc. Gordan Akrap održao predavanje za HVU i NATO
17 Dec 2022 06:19:00 PM
405 views
Izaslanstvo je dočekao zamjenik zapovjednika HVU-a brigadni general dr.sc. Blaž Beretin sa suradnicima. Na prezentaciji su još nazočili dekan doc.dr.sc. brigadir Andrija Kozina, djelatnici Dekanata i Centra za obrambene i strateške studije te polaznici 25. naraštaja Ratne škole “Ban Josip Jelačić”.

 

Na samom početku general Beretin je ukratko predstavio HVU, nakon čega se gostima iz Rima obratio načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH admiral Robert Hranj i održao predavanje o Oružanim snagama RH. Prezentacije o obrambenoj politici RH i obrambenom planiranju održali su predstavnici Uprave za obrambenu politiku Ministarstva obrane, dok su predstavnici HVU-a održali prezentacije na teme “Razumijevanje uloge i pozicije RH u regionalnom kontekstu” i “Trenutne i buduće aktivnosti RH u okviru CSDP/PESCO i EU vođenih operacija”.

Predsjednik Instituta za istraživanje hibridnih prijetnji doc.dr.sc. Gordan Akrap održao je predavanje na temu “RH i maliciozne operacije utjecaja”.

Nakon održanih predavanja, gostima se obratio državni tajnik Zdravko Jakop, koji je ukratko predstavio Hrvatsku obrambenu industriju, nakon čega su uslijedile kratke prezentacije predstavnika tvrtki: HS Produkt, Šestan-Busch, Dok-Ing i Jelen Professional te praktična prezentacija njihovih proizvoda.

Zapovjednika NDC-a general-pukovnika Rittimanna primili su ministar obrane dr.sc. Mario Banožić i načelnik Glavnog stožera OSRH admiral Robert Hranj.

 

Misija NDC je pridonijeti učinkovitosti i koheziji NATO-a razvijanjem njegove uloge kao glavnog središta obrazovanja, dostignuća i istraživanja prekoatlantskih pitanja. NDC pruža obrazovanje na visokoj razini i okuplja vojne i civilne dužnosnike više razine kako bi mogli komunicirati o pitanjima NATO-a u jedinstvenom, raznolikom i multikulturalnom okruženju, uz istovremeno njegovanje višenacionalnog konsenzusa.

 



Gallery / Galerija slika
Nema galerije slika / No image Gallery

Sponsors