News
Ususret drugom Zagrebačkom sigurnosnom forumu
01 Mar 2017 10:40:00 PM
2123 views
Drugi Zagrebački sigurnosni forum o izazovima i zaštiti kritične infrastrukture u organizaciji nevladinih udruga – Instituta za  istraživanje hibridnih sukoba i Udruge Sveti Juraj održat će se 6. i 7. ožujka 2017. u hotelu Sheraton. Forum se održava uz potporu tvrtke Adriatic Security Solutions.


Kao i prošle godine, organizator je okupio  ugledne domaće i inozemne stručnjake, njih preko 80 iz 17 zemalja, kako bi zajedno s političkim predstavnicima i sigurnosnim ekspertima ukazali na moguće prijetnje, kao i na modalitete zaštite svih sastavnica nacionalne i međunarodne kritične infrastrukture. Ove godine naglasak je na energetici, vodnoj i cyber kritičnoj infrastrukturi.

 Tijekom dva dana sudionici će u svojem nastupu izložiti procjene ugroženosti, sigurnosne analize, analize slučajeva, kao i aktualne politike u svijetu, vezane uz očuvanje, zaštitu te brz oporavak KI u slučaju kad je ista izložena negativnim utjecajima. Jedan od glavnih ciljeva Foruma je promoviranje čvršćeg povezivanja eksperata s državnim institucijama kako bi se unaprijedila zaštita nacionalne KI.

 Također Forum afirmira ideju čvršćeg povezivanja baze podataka i znanja svih državnih i društvenih segmenata uključenih u procese povezane s razvojem, izgradnjom, vođenjem, upravljanjem i zaštitom KI, kako bi se prevenirale moguće ugroze. Forum također traži definiciju što se danas uistinu može i treba smatrati dijelom KI, a što ne.

 Danas, u vrijeme ubrzanih globalizacijskih procesa gotovo je nemoguće govoriti o zaštiti nacionalne infrastrukture izvan međunarodnog  konteksta i multidisciplinarnog pristupa temeljenih na iskustvima stručnjaka s različitim iskustvima u radu na unaprjeđivanju njene sigurnosti.


Izvor: Zaštita.info

 

 

Gallery / Galerija slika
Nema galerije slika / No image Gallery

Sponsors